menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, strukoviny a huby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
rajčiny / paradajky

rajčiny / paradajky

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - rajčiny / paradajky
Energetická hodnota 22 kcal
= 93 kJ
Bielkoviny 0,96 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,23 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 22 kcal
Bielkoviny 0,96 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,23 g
Vláknina 2 g
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
0,96 g
Sacharidy
4 g
Cukry
3 g
Tuky
0,23 g
Nasýtené mastné kyseliny
0,04 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
0,03 g
Polonenasýtené
0,1 g
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Soľ
-
Voda
94 g
Vápnik
0 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
48 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín K Vitamín K
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerálne látky
Kobalt Kobalt
Železo Železo
Pektín Pektín
Sodík Sodík
Selén Selén
Horčík Horčík
Mangán Mangán
Zinok Zinok
Jód Jód
Fosfor Fosfor
Molybdén Molybdén
Chróm Chróm
Meď Meď
Fluór Fluór
Vápnik Vápnik
Draslík Draslík
Pozitívny vplyv na zdravie
Spánok Vhodná potravina pre lepší spánok
Trávenie Podporuje trávenie
Srdce Pôsobí pozitívne na zdravie srdca
Bunky Má pozitívny vplyv na bunky
Negatívny vplyv na zdravie
Iné

Zrelá paradajka neobsahuje skoro žiadny tuk, naopak obsahuje beta karotény, vitamíny A, C, D, F, K, celý súbor skupiny B a vysoký podiel vlákniny. Paradajky sú cenným zdrojom antioxidantov - najvýznamnejší je lykopén.

Vďaka obsahu lykopénu sa paradajky významnou mierou podieľajú na ochrane pred vznikom kardiovaskulárnych ochorení, rakoviny hrubého čreva, nádorových ochorení a i. Pravidelná konzumácia paradajok u mužov pomáha predchádzať rakovine prostaty. Paradajky chránia aj pred negatívnymi vplyvmi UV žiarenia. Pozor, nezrelé zelené paradajky môžu spôsobiť otravu.

Šupka z paradajok je ťažšie stráviteľná. Pre uľahčenie ošúpania narežeme na špičke paradajky malý krížik, na krátku chvíľu ich ponoríme do vriacej vody a okamžite vytiahneme.

Najhľadanejšie v kategórii Zelenina čerstvá

Názov Energetická hodnota (kcal)
21 add_circle Zapísať
14 add_circle Zapísať
21 add_circle Zapísať
16 add_circle Zapísať
35 add_circle Zapísať
23 add_circle Zapísať
27 add_circle Zapísať
46 add_circle Zapísať
89 add_circle Zapísať
23 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách