menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mliečne výrobky a vajcia
keyboard_arrow_right
Mlieko
keyboard_arrow_right
mlieko plnotučné 3,5%

mlieko plnotučné 3,5%

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - mlieko plnotučné 3,5%
Energetická hodnota 267 kJ
= 64 kcal
Bielkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 267 kJ
Bielkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Bielkoviny
3 g
Sacharidy
5 g
Cukry
5 g
Tuky
4 g
Nasýtené mastné kyseliny
2 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
0,97 g
Polonenasýtené
0,12 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
-
Soľ
-
Voda
88 g
Vápnik
118 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
161 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Cholín Cholín
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamín)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerálne látky
Vápnik Vápnik
Zinek Zinek
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Jód Jód
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Kobalt Kobalt
Draslík Draslík
Molybden Molybden
Meď Meď
Sodík Sodík
Fluor Fluor
Chróm Chróm
Pozitívny vplyv na zdravie
Děti Vhodné zejména pro děti
Kosti Napomáha pri raste a obnove kostí
Krv Má pozitívny vplyv na krv
Svaly Posiluje svaly
Negatívny vplyv na zdravie
Nadváha Môže zhoršovať nadváhu / obezitu
Zažívání Může způsobit zažívací potíže

plnotučné mlieko je zdrojom dôležitého vápnika, ďalej obsahuje fosfor, draslík, horčík, sodík, chlór, síru, rad stopových prvkov i mnoho vitamínov - B2, B1, B6, E, K aj malé množstvo vitamínu D a C. Z hlavných živín v ňom nájdeme o niečo viac sacharidov, ako tukov a samozrejme aj bielkoviny.

vápnik, ktorého zdrojom je aj mlieko, je základnou súčasťou ľudského tela. Nachádza sa v kostiach, zuboch, svaloch, krvi a ďalších telesných tkanivách. Pre ľudskú stravu je tak vápnik veľmi podstatný. Jeho prísun je dôležitý predovšetkým u detí (vývoj) a u tehotných žien. Tiež je nutné povedať, že ak sa má v tele vápnik zabudovať, je zároveň žiaduce dostatok vitamínu D. Pri dlhodobom deficitu vápnika (vit. D) v potrave, je väčšie riziko vyplavovanie vápnika z kostí a vzniku osteoporózy (týka sa najmä starších osôb, ktorým sa potom kosti ľahko zlomí-napr. aj pri prudkom zakašľaní). Plnotučné mlieko je náročnejšie na trávenie ako mlieko s nízkym obsahom tuku. Pri redukčnej diéte dávajte prednosť mlieku polotučnému alebo nízkotučnému.

Ak máte možnosť výberu, priplaťte si radšej za mlieko čerstvé. Trvanlivá mlieka sú chudobnejšie na zdraviu prospešné látky.

Najhľadanejšie v kategórii Mlieko

Názov Energetická hodnota (kJ)
198 add_circle Zapísať
196 add_circle Zapísať
201 add_circle Zapísať
195 add_circle Zapísať
340 add_circle Zapísať
201 add_circle Zapísať
523 add_circle Zapísať
197 add_circle Zapísať
198 add_circle Zapísať
169 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách