Kalorické Tabuľky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mäsové výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Mäso hydinové
keyboard_arrow_right
kurací rezeň vyprážaný

kurací rezeň vyprážaný

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kurací rezeň vyprážaný
Energetická hodnota 310 kcal
= 1 300 kJ
Bielkoviny 22 g
Sacharidy 15 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 310 kcal
Bielkoviny 22 g
Sacharidy 15 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g
Nutričné hodnoty
Stav
tepelne spracované
Bielkoviny
22 g
Sacharidy
15 g
Cukry
0,98 g
Tuky
18 g
Nasýtené mastné kyseliny
8 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
8 g
Polonenasýtené
2 g
Cholesterol
99 mg
Vláknina
1 g
Soľ
2 g
Voda
26 g
Vápnik
51 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 096 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Cholín Cholín
Vitamín K Vitamín K
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamín)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerálne látky
Vápnik Vápnik
Meď Meď
Chróm Chróm
Železo Železo
Sodík Sodík
Jód Jód
Fluór Fluór
Fosfor Fosfor
Horčík Horčík
Kobalt Kobalt
Molybdén Molybdén
Selén Selén
Mangán Mangán
Zinok Zinok
Draslík Draslík
Negatívny vplyv na zdravie
Nadváha Môže zhoršovať nadváhu / obezitu

Hlavnou súčasťou kuracieho rezňa je kuracie mäso rôznej tučnoty a kvality (prsia, stehno, bio, z veľkochovu...). Mäso je spravidla obalené v hladkej múke, potom v zmesi rozšľahaných vajec s mliekom a soľou a nakoniec v strúhanke z bieleho pečiva. Niekedy sa mäso obaľuje namiesto strúhanky napríklad v kukuričných lupienkoch, sezamových semienkach, mletých orieškoch ai. Keď je mäso obalené, vypráža sa vo väčšom množstve tuku na panvici alebo vo fritéze. Na vyprážanie sa najčastejšie používa rastlinný olej alebo bravčová masť.

Vyprážané jedlá nie sú príliš vhodné pre bežný jedálniček. Bývajú bohaté na tuk, majú vysokú energetickú hodnotu a pri ich príprave môžu vznikať karcinogénne látky.

Ak sa rozhodnete mäso vyprážať, voľte teplotu 150-190 stupňov Celzia. Pri vyšších teplotách vzniká modrastý dym, ktorý je známkou nežiadúcich chemických zmien. Po vyprážaní nechajte rezeň poriadne odkvapkať od prebytočného oleja alebo ho na chvíľu položte na papierovú utierku.

Najhľadanejšie v kategórii Mäso hydinové

Názov Energetická hodnota (kcal)
106 add_circle Zapísať
184 add_circle Zapísať
150 add_circle Zapísať
145 add_circle Zapísať
151 add_circle Zapísať
263 add_circle Zapísať
97 add_circle Zapísať
211 add_circle Zapísať
87 add_circle Zapísať
135 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách