Kalorické Tabuľky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, strukoviny a huby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
paprika zeleninová

paprika zeleninová

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - paprika zeleninová
Energetická hodnota 26 kcal
= 110 kJ
Bielkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,39 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 26 kcal
Bielkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,39 g
Vláknina 2 g
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
1 g
Sacharidy
5 g
Cukry
4 g
Tuky
0,39 g
Nasýtené mastné kyseliny
0,07 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
0,01 g
Polonenasýtené
0,18 g
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Soľ
-
Voda
91 g
Vápnik
0,01 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
56 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín K Vitamín K
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerálne látky
Draslík Draslík
Meď Meď
Kobalt Kobalt
Zinok Zinok
Železo Železo
Molybdén Molybdén
Vápnik Vápnik
Fosfor Fosfor
Mangán Mangán
Pektín Pektín
Sodík Sodík
Jód Jód
Horčík Horčík
Pozitívny vplyv na zdravie
Srdce Pôsobí pozitívne na zdravie srdca
Imunita Posilňuje imunitu
Trávenie Podporuje trávenie
Negatívny vplyv na zdravie

Zelená paprika je z veľkej časti tvorená vodou, nájdeme tu najviac sacharidov. Bielkoviny a tuku sú zastúpené menej. Obsahuje vlákninu, mastné kyseliny, vitamíny B (hlavne B9), C a E a minerály, ako vápnik, draslík, železo a horčík.

Konzumácia zelenej papriky je prospešná pre tehotné ženy, kyselina listová pôsobí pozitívne na vývoj plodu. Pozitívne pôsobí aj na krvotvorbu a ovplyvňuje psychiku. Vitamín E pomáha proti starnutiu a zabraňuje vzniku rakoviny. Paprika chráni zuby a ďasná, podporuje trávenie, dobrý zrak, imunitu organizmu a znižuje riziko výskytu srdcových chorôb.

Zelené papriky sú vhodné nielen na studenú kuchyňu, ale napríklad aj na naplnenie. Ako plnka určite zachutí mleté mäso (vegetariáni môžu použiť 'mäso' sójové, Robi pod.), Ktoré môžeme zmiešať s ryžou a vhodným korením. Potom sa papriky upečú v rúre na oleji a môžu sa servírovať so zemiakmi či kašou. Pokiaľ k nim prirobíte paradajkovú omáčku, hodí sa skôr s ryžou, cestovinami alebo knedľou. Zelená paprika je paprika zberaná nezrelá a môže sa neskôr mierne zafarbiť do červena. Nikdy však už nebude rovnomerne červená, ako paprika plne zrelá.

Najhľadanejšie v kategórii Zelenina čerstvá

Názov Energetická hodnota (kcal)
21 add_circle Zapísať
14 add_circle Zapísať
22 add_circle Zapísať
21 add_circle Zapísať
16 add_circle Zapísať
25 add_circle Zapísať
19 add_circle Zapísať
24 add_circle Zapísať
16 add_circle Zapísať
32 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách