menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovocie
keyboard_arrow_right
Ovocie čerstvé
keyboard_arrow_right
jablká

jablká

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - jablká
Energetická hodnota 238 kJ
= 57 kcal
Bielkoviny 0,37 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 238 kJ
Bielkoviny 0,37 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 3 g
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
0,37 g
Sacharidy
13 g
Cukry
11 g
Tuky
0,4 g
Nasýtené mastné kyseliny
0,23 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
0,01 g
Polonenasýtené
0,22 g
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Soľ
-
Voda
85 g
Vápnik
8 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
18 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Obsahuje minerálne látky
Pektin Pektin
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Jód Jód
Chróm Chróm
Sodík Sodík
Meď Meď
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Fluor Fluor
Zinek Zinek
Molybden Molybden
Vápnik Vápnik
Selen Selen
Pozitívny vplyv na zdravie
Imunita Posilňuje imunitu
Ďasná Zlepšuje stav ďasien
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Cievy Má pozitívny vplyv na zdravie ciev
Srdce Pôsobí pozitívne na zdravie srdca
Iné

Jablká sú bohaté na ovocné kyseliny a cukry. Z minerálnych látok obsahujú predovšetkým draslík, horčík, vápnik, železo, fosfor a mangán. Neobsahujú veľa druhov vitamínov, ale vitamín C sa v nich nachádza vo väčšom množstve.

Jablká znižujú krvný tlak a hladinu cholesterolu, prečisťujú črevá a posilňujú imunitu. Podľa niektorých odborníkov by mal človek zjesť aspoň 1 jablko denne, aby sa vyhol takmer všetkým chorobám.

Skladujeme v chlade, ideálne pri teplote 0-4 °C. Jablká dovážané zo zahraničia dôkladne umyjeme vodou z dôvodu častého používania postrekov v zahraničí. Okrem chrumkania jabĺk "len tak" môžeme tieto plody využiť i k príprave muštov, destilátov, sušených plátkov, kompótov, koláčov alebo závinov. Fantázii sa medze nekladú.

Najhľadanejšie v kategórii Ovocie čerstvé

Názov Energetická hodnota (kJ) Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
254 0,2 13 0,2 2 add_circle Zapísať
348 2 19 1 4 add_circle Zapísať
301 0,8 17 0,1 1 add_circle Zapísať
394 1 22 0,2 2 add_circle Zapísať
300 0,4 17 0 2 add_circle Zapísať
147 0,79 6 0,37 2 add_circle Zapísať
180 0,69 7 0,61 5 add_circle Zapísať
293 0,4 13 0,19 2 add_circle Zapísať
208 0,92 11 0,22 3 add_circle Zapísať
244 0,44 13 0,33 3 add_circle Zapísať
1 018 2 6 24 5 add_circle Zapísať
278 0,6 14 0,17 4 add_circle Zapísať
272 1 14 0,63 3 add_circle Zapísať
678 1 0 17 add_circle Zapísať
162 0,14 9 0,07 0,01 add_circle Zapísať
200 0,9 10 0,2 2 add_circle Zapísať
227 0,49 13 0,19 2 add_circle Zapísať
239 0,4 15 0,1 3 add_circle Zapísať
138 0 7 0 3 add_circle Zapísať
373 1 21 0,3 2 add_circle Zapísať
460 0,45 26 0,1 2 add_circle Zapísať
284 0,8 16 0,2 3 add_circle Zapísať
188 0,6 9 0,3 2 add_circle Zapísať
Jak se na krizi připravovala Kuchařka ze Svatojánu
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách