menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mliečne výrobky a vajcia
keyboard_arrow_right
Jogurty
keyboard_arrow_right
Zvolenský smotanový jogurt biely

Zvolenský smotanový jogurt biely

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - Zvolenský smotanový jogurt biely
Energetická hodnota 511 kJ
= 122 kcal
Bielkoviny 3 g
Sacharidy 4 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 511 kJ
Bielkoviny 3 g
Sacharidy 4 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
3 g
Sacharidy
4 g
Cukry
4 g
Tuky
10 g
Nasýtené mastné kyseliny
7 g
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Soľ
-
Voda
-
Vápnik
100 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
150 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamín)
Cholín Cholín
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Obsahuje minerálne látky
Vápnik Vápnik
Zinek Zinek
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Železo Železo
Meď Meď
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Pozitívny vplyv na zdravie
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Zuby Působí kladně na zuby
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Trávenie Podporuje trávenie
Imunita Posilňuje imunitu
Kosti Napomáha pri raste a obnove kostí
Svaly Posiluje svaly

Jogurt je dobrým zdrojom vápnika a vitamínu D. Jogurt má vysoký obsah bielkovín, ktoré sú dôležitou súčasťou zdravej výživy a je tak skvelé jedlo pre predĺženie doby sýtosti. Medzi ďalšie látky patria fluór, fosfor a vitamín A alebo vitamíny zo skupiny B (B2, B9, B12). Obsahujú hodné baktérie chrániace črevo. Aj keď jogurt nejakú laktózu obsahuje, je často osobami s neznášanlivosťou laktózy lepšie tolerovaný, ako ostatné mliečne výrobky.

Vitamín D a vápnik je dôležitý pre udržiavanie silných kostí a zdravých zubov. Bielkoviny poskytujú telu esenciálne aminokyseliny potrebné k budovaniu svalovej hmoty a ďalších štruktúr. Hodné baktérie môžu priaznivo pôsobiť na zápchu, hnačku, zápalové črevné choroby alebo syndrómy, infekcii pylori, a dokonca na neznášanlivosť laktózy. Konzumácia jogurtov je spojená so zníženým rizikom rakoviny hrubého čreva, pretože konzumácia tejto potraviny je prospešná pre zlepšenie imunitnej odozvy.

Dá sa využiť aj v domácej kozmetike, môžeme si z neho vytvoriť čistiace pleťové mlieko, v lete ho použijeme ako upokojujúci krém po opaľovaní alebo obohatíme vlasy hydratačný vlasovú maskou.

Najhľadanejšie v kategórii Jogurty

Názov Energetická hodnota (kJ)
241 add_circle Zapísať
278 add_circle Zapísať
319 add_circle Zapísať
241 add_circle Zapísať
279 add_circle Zapísať
251 add_circle Zapísať
328 add_circle Zapísať
272 add_circle Zapísať
276 add_circle Zapísať
313 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách