Jogurt je dobrým zdrojom vápnika a vitamínu D. Jogurt má vysoký obsah bielkovín, ktoré sú dôležitou súčasťou zdravej výživy a je tak skvelé jedlo pre predĺženie doby sýtosti. Medzi ďalšie látky patria fluór, fosfor a vitamín A alebo vitamíny zo skupiny B (B2, B9, B12). Obsahujú hodné baktérie chrániace črevo. Aj keď jogurt nejakú laktózu obsahuje, je často osobami s neznášanlivosťou laktózy lepšie tolerovaný, ako ostatné mliečne výrobky.
Potraviny keyboard_arrow_right
Mliečne výrobky a vajcia keyboard_arrow_right
Jogurty keyboard_arrow_right
Zvolenský smotanový jogurt biely
Zvolenský smotanový jogurt biely
Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 511 kJ
= 122 kcal
Bielkoviny 3 g
Sacharidy 4 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 511 kJ
Bielkoviny 3 g
Sacharidy 4 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Stav | surové |
Bielkoviny | 3 g |
Sacharidy | 4 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 10 g |
Nasýtené mastné kyseliny | 7 g |
Transmastné kyseliny | - |
Mononenasýtené | - |
Polonenasýtené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Soľ | - |
Voda | - |
Vápnik | 100 mg |
GI | |
PHE | 150 mg |
Stav | surové tepelne spracované |
Bielkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasýtené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Transmastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasýtené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polonenasýtené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Soľ | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápnik | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Zloženie nutričných hodnôt
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamín)
Cholín Cholín
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Obsahuje minerálne látky
Vápnik Vápnik
Zinek Zinek
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Železo Železo
Meď Meď
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Pozitívny vplyv na zdravie
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Zuby Působí kladně na zuby
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Trávenie Podporuje trávenie
Imunita Posilňuje imunitu
Kosti Napomáha pri raste a obnove kostí
Svaly Posiluje svaly
Vitamín D a vápnik je dôležitý pre udržiavanie silných kostí a zdravých zubov. Bielkoviny poskytujú telu esenciálne aminokyseliny potrebné k budovaniu svalovej hmoty a ďalších štruktúr. Hodné baktérie môžu priaznivo pôsobiť na zápchu, hnačku, zápalové črevné choroby alebo syndrómy, infekcii pylori, a dokonca na neznášanlivosť laktózy. Konzumácia jogurtov je spojená so zníženým rizikom rakoviny hrubého čreva, pretože konzumácia tejto potraviny je prospešná pre zlepšenie imunitnej odozvy.
Dá sa využiť aj v domácej kozmetike, môžeme si z neho vytvoriť čistiace pleťové mlieko, v lete ho použijeme ako upokojujúci krém po opaľovaní alebo obohatíme vlasy hydratačný vlasovú maskou.
Najhľadanejšie v kategórii Jogurty
Názov | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
241 | | |
278 | | |
319 | | |
241 | | |
279 | | |
251 | | |
328 | | |
272 | | |
276 | | |
313 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách