menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilninové výrobky
keyboard_arrow_right
Ryža
keyboard_arrow_right
ryža dusená

ryža dusená

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - ryža dusená
Energetická hodnota 213 kcal
= 892 kJ
Bielkoviny 4 g
Sacharidy 39 g
Tuky 4 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 213 kcal
Bielkoviny 4 g
Sacharidy 39 g
Tuky 4 g
Vláknina 1 g
Nutričné hodnoty
Stav
tepelne spracované
Bielkoviny
4 g
Sacharidy
39 g
Cukry
0,27 g
Tuky
4 g
Nasýtené mastné kyseliny
0,36 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
1 g
Polonenasýtené
2 g
Cholesterol
0,1 mg
Vláknina
1 g
Soľ
0,85 g
Voda
51 g
Vápnik
22 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
223 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerálne látky
Kobalt Kobalt
Mangán Mangán
Chróm Chróm
Zinok Zinok
Draslík Draslík
Pektín Pektín
Vápnik Vápnik
Meď Meď
Selén Selén
Fluór Fluór
Sodík Sodík
Železo Železo
Molybdén Molybdén
Jód Jód
Horčík Horčík
Fosfor Fosfor
Pozitívny vplyv na zdravie
Trávenie Podporuje trávenie

Zrnko ryže obsahuje asi 8-12 % bielkovín, 68-72 % sacharidov a iba 2,4 % tuku. Ďalej v nej nájdeme vitamíny - najmä B1, B2 a B3. Pre prípravu dusenej ryže sa väčšinou používa malé množstvo masla alebo oleja a dochutí sa soľou. Niekto používa pri varení ryže aj cibuľu, do ktorej sa napichujú klinčeky.

Ryža je pre svoj obsah výživných látok označená ako potravina pre zdravé stravovanie. Môžu ju jesť aj ľudia s celiakiou, pretože je prirodzene bezlepková. Ryža pomáha regulovať obsah vody v tele, čistí tráviaci trakt a pri pravidelnej konzumácii pomáha znižovať hladinu cholesterolu. Výhodou je ľahká stráviteľnosť.

Na trhu je veľké množstvo rôznych druhov ryže. Vhodný druh ryže vyberáme podľa charakteru jedla, ktoré pripravujeme. Niektoré druhy ryže sa rýchlo rozvaria, a preto sú vhodné na prípravu rizota, nákypu alebo pre prípravu kaše, iné druhy zostávajú sypké a pripravujeme ich ako klasickú prílohu. Dusená ryža má jemnejšiu chuť (pripomína oriešky) a niekomu z tohto dôvodu vyhovuje viac, než ako ryža uvarená klasickým spôsobom.

Najhľadanejšie v kategórii Ryža

Názov Energetická hodnota (kcal)
126 add_circle Zapísať
121 add_circle Zapísať
113 add_circle Zapísať
354 add_circle Zapísať
86 add_circle Zapísať
387 add_circle Zapísať
115 add_circle Zapísať
360 add_circle Zapísať
361 add_circle Zapísať
356 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách