menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilninové výrobky
keyboard_arrow_right
Ryža
keyboard_arrow_right
ryža dusená

ryža dusená

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 883 kJ
= 211 kcal
Bielkoviny 4 g
Sacharidy 39 g
Tuky 4 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 883 kJ
Bielkoviny 4 g
Sacharidy 39 g
Tuky 4 g
Vláknina 1 g
Nutričné hodnoty
Stav
tepelne spracované
Bielkoviny
4 g
Sacharidy
39 g
Cukry
0,27 g
Tuky
4 g
Nasýtené mastné kyseliny
0,36 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
1 g
Polonenasýtené
2 g
Cholesterol
0,1 mg
Vláknina
1 g
Soľ
0,85 g
Voda
51 g
Vápnik
22 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
223 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerálne látky
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Chróm Chróm
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Pektin Pektin
Vápnik Vápnik
Meď Meď
Selen Selen
Fluor Fluor
Sodík Sodík
Železo Železo
Molybden Molybden
Jód Jód
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Pozitívny vplyv na zdravie
Trávenie Podporuje trávenie
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Zrnko ryže obsahuje asi 8-12 % bielkovín, 68-72 % sacharidov a iba 2,4 % tuku. Ďalej v nej nájdeme vitamíny - najmä B1, B2 a B3. Pre prípravu dusenej ryže sa väčšinou používa malé množstvo masla alebo oleja a dochutí sa soľou. Niekto používa pri varení ryže aj cibuľu, do ktorej sa napichujú klinčeky.

Ryža je pre svoj obsah výživných látok označená ako potravina pre zdravé stravovanie. Môžu ju jesť aj ľudia s celiakiou, pretože je prirodzene bezlepková. Ryža pomáha regulovať obsah vody v tele, čistí tráviaci trakt a pri pravidelnej konzumácii pomáha znižovať hladinu cholesterolu. Výhodou je ľahká stráviteľnosť.

Na trhu je veľké množstvo rôznych druhov ryže. Vhodný druh ryže vyberáme podľa charakteru jedla, ktoré pripravujeme. Niektoré druhy ryže sa rýchlo rozvaria, a preto sú vhodné na prípravu rizota, nákypu alebo pre prípravu kaše, iné druhy zostávajú sypké a pripravujeme ich ako klasickú prílohu. Dusená ryža má jemnejšiu chuť (pripomína oriešky) a niekomu z tohto dôvodu vyhovuje viac, než ako ryža uvarená klasickým spôsobom.

Najhľadanejšie v kategórii Ryža

Názov Energetická hodnota (kJ)
543 add_circle Zapísať
472 add_circle Zapísať
1 482 add_circle Zapísať
581 add_circle Zapísať
358 add_circle Zapísať
1 440 add_circle Zapísať
1 457 add_circle Zapísať
1 457 add_circle Zapísať
486 add_circle Zapísať
1 470 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách