menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovocie
keyboard_arrow_right
Ovocie čerstvé
keyboard_arrow_right
pomaranče

pomaranče

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
pomaranče
Energetická hodnota 208 kJ
= 50 kcal
Bielkoviny 0,92 g
Sacharidy 11 g
Tuky 0,22 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 208 kJ
Bielkoviny 0,92 g
Sacharidy 11 g
Tuky 0,22 g
Vláknina 3 g
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
0,92 g
Sacharidy
11 g
Cukry
7 g
Tuky
0,22 g
Nasýtené mastné kyseliny
0,03 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
0,05 g
Polonenasýtené
0,08 g
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Soľ
-
Voda
86 g
Vápnik
44 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
46 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Obsahuje minerálne látky
Železo Železo
Meď Meď
Zinek Zinek
Pektin Pektin
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Jód Jód
Fosfor Fosfor
Chróm Chróm
Kobalt Kobalt
Selen Selen
Draslík Draslík
Vápnik Vápnik
Fluor Fluor
Mangan Mangan
Pozitívny vplyv na zdravie
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Ďasná Zlepšuje stav ďasien
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Bunky Má pozitívny vplyv na bunky
Imunita Posilňuje imunitu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Koncentrace Zvyšuje schopnost koncentrace

Pomaranče sú kvalitným zdrojom vitamínu C (50.7mg) a B1 (0.08mg). Zo šupky získavame pektín a esenciálne oleje. Ďalej obsahuje draslík (199mg), horčík (14mg) a fosfor (24mg).

Pôsobí ako preventívny prostriedok proti nachladnutiu a chrípke. Ďalej znižuje krvný tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Dostatočný prísun vitamínu C podporuje vstrebávanie železa, stimuluje tvorbu bielych krviniek, vývoj kostí, zubov a chrupaviek.

Aby nám pomaranče vydržali aj niekoľko týždňov, musíme ich skladovať vo vlhkom a chladnom prostredí. Pre prípravu čerstvého domáceho džúsu je najvhodnejší pomaranč s tenkou šupkou alebo krvavý pomaranč. Veľké (pupočné) pomaranče s hrubou šupkou sú vhodné najmä na priamu konzumáciu. Ich výhoda spočíva v tom, že väčšinou neobsahujú zrniečka a majú lepšiu chuť.

Najhľadanejšie v kategórii Ovocie čerstvé

Názov Energetická hodnota (kJ) Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
394 0,01 0,22 0 0,02 add_circle Zapísať
238 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapísať
300 0 0,17 0 0,02 add_circle Zapísať
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapísať
180 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapísať
272 0,01 0,14 0,01 0,03 add_circle Zapísať
1 018 0,02 0,06 0,23 0,05 add_circle Zapísať
180 0,01 0,07 0,01 0,05 add_circle Zapísať
278 0,01 0,14 0 0,04 add_circle Zapísať
244 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapísať
323 0,03 0,13 0,01 0,04 add_circle Zapísať
230 0,01 0,12 0 0,06 add_circle Zapísať
227 0 0,13 0 0,02 add_circle Zapísať
677 0,01 0,39 0 0,03 add_circle Zapísať
222 0,01 0,12 0 0,01 add_circle Zapísať
260 0,01 0,11 0 add_circle Zapísať
241 0,01 0,13 0 0,05 add_circle Zapísať
151 0,01 0,1 0 add_circle Zapísať
380 0,01 0,21 0 0,04 add_circle Zapísať
462 0,01 0,25 0 add_circle Zapísať
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách