menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Rôzne
keyboard_arrow_right
Prísady a ochucovadlá
keyboard_arrow_right
škorica mletá

škorica mletá

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
škorica mletá
Energetická hodnota 978 kJ
= 234 kcal
Bielkoviny 4 g
Sacharidy 28 g
Tuky 2 g
Vláknina 53 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 978 kJ
Bielkoviny 4 g
Sacharidy 28 g
Tuky 2 g
Vláknina 53 g
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
4 g
Sacharidy
28 g
Cukry
-
Tuky
2 g
Nasýtené mastné kyseliny
0 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
0 g
Polonenasýtené
0,8 g
Cholesterol
-
Vláknina
53 g
Soľ
0,06 g
Voda
9 g
Vápnik
1 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
196 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Obsahuje minerálne látky
Vápnik Vápnik
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Vláknina Vláknina
Draslík Draslík
Železo Železo
Meď Meď
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Selen Selen
Pektin Pektin
Pozitívny vplyv na zdravie
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Bunky Má pozitívny vplyv na bunky
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Menstruace Mírní potíže při menstruaci
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Trávenie Podporuje trávenie
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Trávenie Vhodná potravina pri črevných ťažkostiach
Obsah potraviny

Škorica je kôra stromu škoricovníka, ktorá obsahuje silice, triesloviny a beta sitesterol. Z hlavných živín škoricu dominuje sacharidy. Vysoký je aj obsah vlákniny.

Vplyv na zdravie

Beta sitesterol pôsobí ako antioxidant a je regulátorom činnosti radu enzýmov. Pri štúdii na pacientoch s cukrovkou bolo preukázané, že pravidelná konzumácia škorice pomáha znižovať hladinu cholesterolu (celkového aj 'zlého'), triglyceridov i cukru v krvi. Škorica je ďalej vhodná pre podporu trávenia, pomáha proti nachladnutiu a ako prevencia infekcie, pôsobí proti nevoľnostiam, pomáha bojovať proti celulitíde a mierni menštruačné ťažkosti. V poslednej dobe sa špekuluje o vplyve škorice na potlačenie rozširovanie nádorových buniek či na spojitosť s chudnutím. Konzumácia škorica nie je vhodná pre tehotné ženy.

Praktické rady

Za najkvalitnejšie je považovaná škorica pôvodom zo Srí Lanky z ostrova Cejlón. Táto škorica tvorí typické zvitky (okraje sú stočené do akejsi ruličky). Odporúčanou kávovú lyžičku škorice denne nie je problém skonzumovať rozmiešanou v jogurte, ktorý zmierni jej ostrosť.

Najhľadanejšie v kategórii Prísady a ochucovadlá

Názov Energetická hodnota (kJ) Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 394 0 0,82 0 0 add_circle Zapísať
1 680 0 1 0 0 add_circle Zapísať
460 0,02 0,25 0 0,01 add_circle Zapísať
1 676 0,01 0,08 0,41 0 add_circle Zapísať
418 0,06 0,07 0,05 0,01 add_circle Zapísať
1 682 0,99 add_circle Zapísať
1 374 0 0,82 0 add_circle Zapísať
448 0,01 0,24 0 add_circle Zapísať
406 0,04 0,08 0,05 add_circle Zapísať
1 034 0 0,3 0 0 add_circle Zapísať
1 352 0,23 0,12 0,12 0,3 add_circle Zapísať
100 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapísať
1 683 0 1 0 0 add_circle Zapísať
697 0,08 0,03 0,12 add_circle Zapísať
502 0,01 0,28 0 0 add_circle Zapísať
867 0,01 0,46 0 add_circle Zapísať
1 260 0,02 0,11 0,27 add_circle Zapísať
737 0 0,13 0 0,62 add_circle Zapísať
673 0,07 0,31 0,04 add_circle Zapísať
703 0,05 0,21 0,06 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách