Kalorické Tabuľky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mliečne výrobky a vajcia
keyboard_arrow_right
Jogurty
keyboard_arrow_right
Rajo biely jogurt Klasik

Rajo biely jogurt Klasik

(Rajo)
Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 65 kcal
= 272 kJ
Bielkoviny 5 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 65 kcal
Bielkoviny 5 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
5 g
Sacharidy
5 g
Cukry
5 g
Tuky
3 g
Nasýtené mastné kyseliny
2 g
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Soľ
-
Voda
-
Vápnik
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
250 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamín)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín K Vitamín K
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerálne látky
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Selén Selén
Železo Železo
Zinok Zinok
Mangán Mangán
Meď Meď
Horčík Horčík
Fosfor Fosfor
Vápnik Vápnik
Pozitívny vplyv na zdravie
Kosti Napomáha pri raste a obnove kostí
Trávenie Podporuje trávenie
Imunita Posilňuje imunitu

Klasik biely jogurt Rajo sa vyrába z mlieka, mliečne bielkoviny a a jogurtové kultúry obohatené o Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus.   Jogurt je dobrým zdrojom vápnika a vitamínu D. Má vysoký obsah bielkovín, ktoré sú dôležitou súčasťou zdravej výživy a je tak skvelé jedlo pre predĺženie doby sýtosti. Medzi ďalšie látky patria fluór, fosfor a vitamín A alebo vitamíny zo skupiny B (B2, B9, B12). Obsahujú hodné baktérie chrániace črevo.

Vitamín D a vápnik je dôležitý pre udržiavanie silných kostí a zdravých zubov. Bielkoviny poskytujú telu esenciálne aminokyseliny potrebné k budovaniu svalovej hmoty a ďalších štruktúr. Hodné baktérie môžu priaznivo pôsobiť na zápchu, hnačku, zápalové črevné choroby alebo syndrómy, infekcii pylori, a dokonca na neznášanlivosť laktózy. Konzumácia jogurtov je spojená so zníženým rizikom rakoviny hrubého čreva, pretože konzumácia tejto potraviny je prospešná pre zlepšenie imunitnej odozvy.

Jogurt si môžete doma vyrobiť sami a vyhnete sa tak prítomnosti prídavných látok. Budete presne vedieť, čo obsahuje a ako je čerstvý. Domáci jogurt vyjde dokonca lacnejšie ako kupovaný. Potrebujeme k tomu čerstvé mlieko a baktérie z overeného kvalitného jogurtu. Jednoduchšie je príprava v Jogurtovače, pretože je potrebné udržať teplotu potrebnú k rozmnoženiu baktérií, ale s trochou šťastia to ide aj bez neho.

Najhľadanejšie v kategórii Jogurty

Názov Energetická hodnota (kcal)
58 add_circle Zapísať
76 add_circle Zapísať
66 add_circle Zapísať
58 add_circle Zapísať
57 add_circle Zapísať
62 add_circle Zapísať
195 add_circle Zapísať
91 add_circle Zapísať
41 add_circle Zapísať
159 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách