menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Jogurty
keyboard_arrow_right
Rajo biely jogurt Klasik

Rajo biely jogurt Klasik

(Rajo)
Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 272 kJ
= 65 kcal
Bielkoviny 5 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 272 kJ
Bielkoviny 5 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
5 g
Sacharidy
5 g
Cukry
5 g
Tuky
3 g
Nasýtené mastné kyseliny
2 g
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Soľ
-
Voda
-
Vápnik
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
250 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamín)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerálne látky
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Selen Selen
Železo Železo
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Meď Meď
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Vápnik Vápnik
Pozitívny vplyv na zdravie
Kosti Napomáha pri raste a obnove kostí
Svaly Posiluje svaly
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Zuby Působí kladně na zuby
Trávenie Podporuje trávenie
Imunita Posilňuje imunitu
Obsah potraviny

Klasik biely jogurt Rajo sa vyrába z mlieka, mliečne bielkoviny a a jogurtové kultúry obohatené o Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus.   Jogurt je dobrým zdrojom vápnika a vitamínu D. Má vysoký obsah bielkovín, ktoré sú dôležitou súčasťou zdravej výživy a je tak skvelé jedlo pre predĺženie doby sýtosti. Medzi ďalšie látky patria fluór, fosfor a vitamín A alebo vitamíny zo skupiny B (B2, B9, B12). Obsahujú hodné baktérie chrániace črevo.

Vplyv na zdravie

Vitamín D a vápnik je dôležitý pre udržiavanie silných kostí a zdravých zubov. Bielkoviny poskytujú telu esenciálne aminokyseliny potrebné k budovaniu svalovej hmoty a ďalších štruktúr. Hodné baktérie môžu priaznivo pôsobiť na zápchu, hnačku, zápalové črevné choroby alebo syndrómy, infekcii pylori, a dokonca na neznášanlivosť laktózy. Konzumácia jogurtov je spojená so zníženým rizikom rakoviny hrubého čreva, pretože konzumácia tejto potraviny je prospešná pre zlepšenie imunitnej odozvy.

Praktické rady

Jogurt si môžete doma vyrobiť sami a vyhnete sa tak prítomnosti prídavných látok. Budete presne vedieť, čo obsahuje a ako je čerstvý. Domáci jogurt vyjde dokonca lacnejšie ako kupovaný. Potrebujeme k tomu čerstvé mlieko a baktérie z overeného kvalitného jogurtu. Jednoduchšie je príprava v Jogurtovače, pretože je potrebné udržať teplotu potrebnú k rozmnoženiu baktérií, ale s trochou šťastia to ide aj bez neho.

Najhľadanejšie v kategórii Jogurty

Názov Energetická hodnota (kJ) Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
239 0,1 0,04 0 add_circle Zapísať
318 0,1 0,05 0,01 add_circle Zapísať
239 0,1 0,04 0 add_circle Zapísať
255 0,12 0,03 0 0 add_circle Zapísať
278 0,04 0,04 0,04 0 add_circle Zapísať
339 0,1 0,05 0,02 add_circle Zapísať
241 0,1 0,04 0 add_circle Zapísať
358 0,08 0,12 0 add_circle Zapísať
281 0,04 0,04 0,04 0 add_circle Zapísať
220 0,08 0,05 0 0 add_circle Zapísať
586 0,03 0,13 0,08 add_circle Zapísať
394 0,04 0,14 0,03 0 add_circle Zapísať
624 0,05 0,2 0,05 add_circle Zapísať
419 0,08 0,05 0,05 0 add_circle Zapísať
264 0,04 0,08 0,01 add_circle Zapísať
443 0,03 0,17 0,03 add_circle Zapísať
561 0,03 0,13 0,08 add_circle Zapísať
406 0,1 0,14 0 add_circle Zapísať
276 0,04 0,04 0,04 add_circle Zapísať
442 0,1 0,12 0,02 0 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách