menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mäsové výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Mäso hydinové
keyboard_arrow_right
kuracie mäso pečené

kuracie mäso pečené

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kuracie mäso pečené
Energetická hodnota 183 kcal
= 766 kJ
Bielkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 7 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 183 kcal
Bielkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 7 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Stav
tepelne spracované
Bielkoviny
20 g
Sacharidy
0 g
Cukry
0 g
Tuky
7 g
Nasýtené mastné kyseliny
2 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
3 g
Polonenasýtené
2 g
Cholesterol
90 mg
Vláknina
-
Soľ
0 g
Voda
64 g
Vápnik
0,02 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 000 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Cholín Cholín
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamín)
Vitamín K Vitamín K
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerálne látky
Meď Meď
Sodík Sodík
Selén Selén
Železo Železo
Horčík Horčík
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Zinok Zinok
Vápnik Vápnik
Pozitívny vplyv na zdravie
Imunita Posilňuje imunitu
Kosti Napomáha pri raste a obnove kostí

Kuracie mäso je nutrične hodnotné, ľahko stráviteľné, má nízky obsah tukov (nasýtené aj nenasýtené mastné kyseliny v rovnováhe), ale zároveň veľa bielkovín s veľkým obsahom dôležitých aminokyselín. Kuracie mäso má vyšší obsah cholesterolu, ale je chudšie v porovnaní s inými masy. Medzi významné minerály patrí fosfor, horčík, železo, vápnik, draslík, selén, zinok alebo meď. Obsahuje prevažne vitamíny zo skupiny B, napríklad B3 a B6. Okrem toho tu nájdete ale zastúpenie aj ďalších vitamínov ako napríklad A, C, E alebo K.

Vďaka nízkemu obsahu tuku sa dobre hodí pre redukčné diéty. Podieľa sa na riadení hladiny krvného cukru a má schopnosť znižovať riziko vzniku rakoviny. Konzumácia kuracieho mäse zvyšuje účinnosť imunitného systému a ovplyvňuje energetický metabolizmus. Vďaka prítomnosti fosforu udržuje zdravé zuby a kosti a má protizápalové účinky.

Nekupujte křehčené kuracie mäso, obsahuje zbytočne veľa vody, škrobu a éčok. Správne upečené kura spoznáme tak, že po rohu stehnom sa noha bude v kĺbe voľne hýbať, po pichnutie do mäsa z neho bude vytekať číra, nezafarbená šťava. Tmavé, sčernela časti pečeného mäsa by sme mali odkrajovat, môžu obsahovať karcinogénne látky.

Najhľadanejšie v kategórii Mäso hydinové

Názov Energetická hodnota (kcal)
110 add_circle Zapísať
183 add_circle Zapísať
142 add_circle Zapísať
145 add_circle Zapísať
310 add_circle Zapísať
112 add_circle Zapísať
125 add_circle Zapísať
215 add_circle Zapísať
187 add_circle Zapísať
129 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách