menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ryby a morské plody
keyboard_arrow_right
tuniak vo vlastnej šťave

tuniak vo vlastnej šťave

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 607 kJ
= 145 kcal
Bielkoviny 20 g
Sacharidy 9 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 607 kJ
Bielkoviny 20 g
Sacharidy 9 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
20 g
Sacharidy
9 g
Cukry
3 g
Tuky
2 g
Nasýtené mastné kyseliny
0,9 g
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Soľ
1 g
Voda
-
Vápnik
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
980 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatné
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamín)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Obsahuje minerálne látky
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Meď Meď
Vápnik Vápnik
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Železo Železo
Jód Jód
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Negatívny vplyv na zdravie
Deti Nevhodné pre deti
Obsah potraviny

Mäso tuniaka má vysoký obsah bielkovín a iba minimálne množstvo tuku (pre výrobu konzerv sa používa menej tučný druh tejto ryby). Okrem toho je zdrojom fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínov (E, A, B..).

Vplyv na zdravie

Najzdravšia je konzumácia čerstvého tuniaka (takmer u všetkých potravín platí, že čo je čerstvé, to je pre naše telo aj hodnotnejšie). Aj napriek tomu môžeme tuniaka vo vlastnej šťave zaradiť medzi zdravé potraviny (ako v iných prípadoch, aj tu platí zásada konzumácie s mierou). Pri diéte s obmedzením soli sa treba konzerve s tuniakom (aj iným konzervám) radšej vyhnúť. Zvýšte opatrnosť aj pri konzumácii tuniaka v prípade tehotných alebo dojčiacich žien a malých detí (tieto skupiny by mali konzumovať tuniaka max. 1x týždenne). Morské ryby (obzvlášť tie dravé) môžu obsahovať väčšie množstvo nebezpečnej ortuti.

Praktické rady

Tuniak sa môže kombinovať s cestovinami, strukovinami (najmä s väčšími druhmi fazule), pohánkou, quinoou alebo s pečivom. Hodí sa pre studenú i teplú kuchyňu. Odporúča sa výber z drahších typov konzerv (overené značky). Lacné druhy tuniakov často silno zapáchajú po rybacine a môžu pokaziť chuť výsledného jedla. Pri výbere konzervy sa zamerajte napríklad na podiel mäsa (niektorí výrobcovia ho však neuvádzajú).

Najhľadanejšie v kategórii Ryby a morské plody

Názov Energetická hodnota (kJ) Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
406 0,22 0 0,01 add_circle Zapísať
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapísať
494 0,26 0,01 0,01 add_circle Zapísať
1 105 0,08 0,04 0,24 add_circle Zapísať
435 0,23 0 0,01 0 add_circle Zapísať
1 503 0,17 0,02 0,32 add_circle Zapísať
872 0,19 0,14 add_circle Zapísať
603 0,2 0 0,07 add_circle Zapísať
494 0,26 0 0,01 0 add_circle Zapísať
769 0,18 0,03 0,11 0 add_circle Zapísať
609 0,07 0,04 0,11 add_circle Zapísať
343 0,07 0,02 0,05 add_circle Zapísať
473 0,27 0 0 add_circle Zapísať
222 0,12 0 0,01 0 add_circle Zapísať
419 0,23 0 0,01 0 add_circle Zapísať
410 0,19 0 0,03 add_circle Zapísať
863 0,09 0,03 0,18 add_circle Zapísať
452 0,09 0,02 0,07 add_circle Zapísať
1 537 0,09 0,02 0,35 0 add_circle Zapísať
477 0,26 0 0,01 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách