menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mäsové výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a morské plody
keyboard_arrow_right
tuniak vo vlastnej šťave

tuniak vo vlastnej šťave

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
tuniak vo vlastnej šťave
Energetická hodnota 420 kJ
= 100 kcal
Bielkoviny 23 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 1 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 420 kJ
Bielkoviny 23 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 1 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Bielkoviny
23 g
Sacharidy
0,1 g
Cukry
0 g
Tuky
1 g
Nasýtené mastné kyseliny
0,9 g
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Soľ
1 g
Voda
-
Vápnik
8 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 150 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamín)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Obsahuje minerálne látky
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Meď Meď
Vápnik Vápnik
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Železo Železo
Jód Jód
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Negatívny vplyv na zdravie
Deti Nevhodné pre deti

Mäso tuniaka má vysoký obsah bielkovín a iba minimálne množstvo tuku (pre výrobu konzerv sa používa menej tučný druh tejto ryby). Okrem toho je zdrojom fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínov (E, A, B..).

Najzdravšia je konzumácia čerstvého tuniaka (takmer u všetkých potravín platí, že čo je čerstvé, to je pre naše telo aj hodnotnejšie). Aj napriek tomu môžeme tuniaka vo vlastnej šťave zaradiť medzi zdravé potraviny (ako v iných prípadoch, aj tu platí zásada konzumácie s mierou). Pri diéte s obmedzením soli sa treba konzerve s tuniakom (aj iným konzervám) radšej vyhnúť. Zvýšte opatrnosť aj pri konzumácii tuniaka v prípade tehotných alebo dojčiacich žien a malých detí (tieto skupiny by mali konzumovať tuniaka max. 1x týždenne). Morské ryby (obzvlášť tie dravé) môžu obsahovať väčšie množstvo nebezpečnej ortuti.

Tuniak sa môže kombinovať s cestovinami, strukovinami (najmä s väčšími druhmi fazule), pohánkou, quinoou alebo s pečivom. Hodí sa pre studenú i teplú kuchyňu. Odporúča sa výber z drahších typov konzerv (overené značky). Lacné druhy tuniakov často silno zapáchajú po rybacine a môžu pokaziť chuť výsledného jedla. Pri výbere konzervy sa zamerajte napríklad na podiel mäsa (niektorí výrobcovia ho však neuvádzajú).

Najhľadanejšie v kategórii Ryby a morské plody

Názov Energetická hodnota (kJ) Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
340 0,19 0 0 0 add_circle Zapísať
335 0,19 0 0 add_circle Zapísať
393 0,22 0 0 add_circle Zapísať
380 0,17 0,01 0,02 0 add_circle Zapísať
380 0,17 0 0,02 0 add_circle Zapísať
461 0,25 0 0,01 add_circle Zapísať
289 0,17 0 0 add_circle Zapísať
380 0,17 0 0,02 0 add_circle Zapísať
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapísať
1 093 0,08 0,04 0,24 add_circle Zapísať
603 0,2 0 0,07 add_circle Zapísať
649 0,17 0,03 0,09 0 add_circle Zapísať
1 047 0,17 0,02 0,16 add_circle Zapísať
563 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapísať
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapísať
1 214 0,09 0,1 0,24 add_circle Zapísať
816 0,24 0 0,11 add_circle Zapísať
393 0,22 0 0 add_circle Zapísať
757 0,12 0,15 0,08 0,01 add_circle Zapísať
711 0,23 0,01 0,09 add_circle Zapísať
565 0,22 0 0,05 add_circle Zapísať
900 0,25 0,07 0,12 add_circle Zapísať
543 0,12 0,04 0,07 add_circle Zapísať
716 0,09 0,09 0,11 add_circle Zapísať
877 0,16 0,01 0,15 add_circle Zapísať
O kaloriích nevážně: Mohou celiaci pít pivo?
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách