menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovocie
keyboard_arrow_right
Ovocie čerstvé
keyboard_arrow_right
jablko Golden Delicious

jablko Golden Delicious

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - jablko Golden Delicious
Energetická hodnota 278 kJ
= 66 kcal
Bielkoviny 0,6 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,17 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 278 kJ
Bielkoviny 0,6 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,17 g
Vláknina 4 g
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
0,6 g
Sacharidy
14 g
Cukry
10 g
Tuky
0,17 g
Nasýtené mastné kyseliny
0,03 g
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Soľ
-
Voda
-
Vápnik
-
GI Glykemický indexhelp
30
PHE
30 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerálne látky
Mangan Mangan
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Meď Meď
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Zinek Zinek
Sodík Sodík
Vápnik Vápnik
Pozitívny vplyv na zdravie
Trávenie Podporuje trávenie
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Imunita Posilňuje imunitu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Bunky Má pozitívny vplyv na bunky
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)

Jablká sú zdrojom vitamínov (najmä C, E alebo PP), minerálnych látok (napr. Draslíka, fosforu, vápnika či horčíka) a vlákniny (obsahujú vlákninu rozpustnú i nerozpustnú). Z hlavných živín sú najviac zastúpené sacharidy.

Jablká obsahujú antioxidanty, ktoré chránia naše bunky pred rakovinou a majú vplyv na obranyschopnosť organizmu. Rozpustná vláknina má schopnosť vstrebávať vodu a ľahšie napučí, čím napomáha správnej črevnej peristaltike. Táto látka tiež zmäkčuje stolicu (čím prispieva k odstráneniu zápchy), reguluje trávenie aj vstrebávanie sacharidov a tukov a zväčšením obsahu v hrubom čreve riedi obsah toxických látok v ňom obsiahnutých. Nerozpustná (hrubá) vláknina je prevenciou črevných ťažkostí, rakoviny čriev, zmierňuje hemoroidy, zaisťuje väčší pocit sýtosti a pomáha z tela odvádzať nežiaduce látky (cholesterol, žlčové kyseliny či karcinogénny - teda rakovinotvorné látky).

V teplých oblastiach sa táto odroda zberá koncom septembra, zo stredných polôh až v druhej polovici októbra. Konzumnej zrelosti dosahuje v novembri a vydrží do marca až apríla. Počas skladovania vyžaduje vlhké prostredie, inak silne vädne.

Najhľadanejšie v kategórii Ovocie čerstvé

Názov Energetická hodnota (kJ)
394 add_circle Zapísať
238 add_circle Zapísať
180 add_circle Zapísať
300 add_circle Zapísať
208 add_circle Zapísať
170 add_circle Zapísať
200 add_circle Zapísať
271 add_circle Zapísať
307 add_circle Zapísať
251 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách