Pre výrobu 'nakladačiek' sa používajú uhorky poľné, ktoré sa väčšinou doplnia kúsky cibule a mrkvy. Ďalej sa pridáva korenie (vetvička kôpru, bobkový list, nové korenie, celé korenie, horčičné semienka, niekedy aj kúsok chrenu a i.) A rôsol, ktorý sa vyrába z cukru (alebo umelého sladidla), soli, octu a vody.
Potraviny keyboard_arrow_right
Zelenina, strukoviny a huby keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná keyboard_arrow_right
uhorka kyslá
uhorka kyslá
Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 119 kJ
= 28 kcal
Bielkoviny 0,4 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 119 kJ
Bielkoviny 0,4 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 1 g
Nutričné hodnoty
Bielkoviny | 0,4 g |
Sacharidy | 6 g |
Cukry | 5 g |
Tuky | 0,1 g |
Nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Transmastné kyseliny | 0 g |
Mononenasýtené | - |
Polonenasýtené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 1 g |
Soľ | 0,5 g |
Voda | - |
Vápnik | - |
GI | |
PHE | 20 mg |
Stav | surové tepelne spracované |
Bielkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasýtené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Transmastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasýtené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polonenasýtené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Soľ | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápnik | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Zloženie nutričných hodnôt
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerálne látky
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Vápnik Vápnik
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Selen Selen
Fosfor Fosfor
Rôsol z uhoriek je podľa babských rád dobrým liekom na opicu. Nášmu zdraviu určite lepšie prospeje uhorka čerstvá (viac výživných látok). Kyslé uhorky zdravému človeku ale ani neublíži.
Či už 'nakladačky' Zavárate doma alebo kupujete, pamätajte na to, že čím menšie uhorky sú, tým bývajú chutnejšie a chrumkavejšie. Vo väčších uhorkách je často mnoho nedobrých semien a sú mäkké a veľa vodnaté.
Najhľadanejšie v kategórii Zelenina konzervovaná
Názov | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
334 | | |
93 | | |
92 | | |
581 | | |
121 | | |
59 | | |
197 | | |
442 | | |
119 | | |
184 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách