menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Syry mäkké a tvrdé
keyboard_arrow_right
Eidam, 45% t. v s.

Eidam, 45% t. v s.

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 449 kJ
= 346 kcal
Bielkoviny 26 g
Sacharidy 1 g
Tuky 26 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 449 kJ
Bielkoviny 26 g
Sacharidy 1 g
Tuky 26 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
26 g
Sacharidy
1 g
Cukry
-
Tuky
26 g
Nasýtené mastné kyseliny
17 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
8 g
Polonenasýtené
0,7 g
Cholesterol
0,09 mg
Vláknina
-
Soľ
2 g
Voda
42 g
Vápnik
0,96 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 300 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatné
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamín)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Obsahuje minerálne látky
Vápnik Vápnik
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Selen Selen
Železo Železo
Draslík Draslík
Pozitívny vplyv na zdravie
Zuby Působí kladně na zuby
Kosti Napomáha pri raste a obnove kostí
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Imunita Posilňuje imunitu
Obsah potraviny

Ide o syr obsahujúci 45% tuku v sušine. Je zdrojom plnohodnotných živočíšnych bielkovín a peptidov obsahujúcich esenciálne aminokyseliny. Tuk je obsiahnutý v dobre stráviteľnej forme. Dodáva do tela aj ďalšie cenné látky, ako napríklad vápnik, fosfor, horčík, sodík, draslík, či vitamíny A, D, E alebo B. Výhodou je aj nízky glykemický index a dlhší pocit zasýtenia.

Vplyv na zdravie

Syry sú zdravé predovšetkým pre naše kosti, zuby a nechty, čo je dané najmä prítomnosťou vápníku.Mléčné bielkoviny zo syra majú antitrombotické a antihypertenzné účinky. Majú dobrý vplyv aj na obranyschopnosť organizmu a stres. Treba však dávať pozor na množstvo prítomného sodíka, ktorý je pre náš organizmus naopak záťažou (väčšinou ho prijímame viac, než sa odporúča - niekedy aj niekoľkonásobne). Vysoké množstvo sodíka v strave prispieva k zvyšovaniu krvného tlaku, zadržiavanie prebytočnej vody v tele a môže spôsobovať aj "pomarančovú kožu" (tzv. Celulitídu).

Praktické rady

Vysychanie syra zabránime jeho zabalením do vlhkej utierky. Syr potom uložíme do chladničky. K uloženie je tiež vhodný vlhký pivnica. Ak držíte redukčnú diétu, vyberajte radšej Eidam, ktorý má tučnosť do tridsiatich percent tuku v sušine. Na trhu nájdete aj eidam dvadsaťpercentný, ale ten niektorým ľuďom nemusí chutiť.

Najhľadanejšie v kategórii Syry mäkké a tvrdé

Názov Energetická hodnota (kJ) Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 100 0,27 0,02 0,16 add_circle Zapísať
1 101 0,27 0 0,17 0 add_circle Zapísať
337 0,11 0,02 0,03 add_circle Zapísať
997 0,17 0,02 0,18 add_circle Zapísať
497 0,11 0,03 0,07 add_circle Zapísať
1 338 0,28 0,01 0,22 add_circle Zapísať
541 0,28 0,03 0 0 add_circle Zapísať
1 064 0,27 0 0,16 0 add_circle Zapísať
1 376 0,18 0,02 0,28 add_circle Zapísať
657 0,19 0,01 0,09 add_circle Zapísať
976 0,11 0,01 0,2 add_circle Zapísať
691 0,19 0,02 0,09 add_circle Zapísať
1 428 0,26 0,01 0,26 add_circle Zapísať
1 596 0,21 0,01 0,32 add_circle Zapísať
455 0,11 0,03 0,06 add_circle Zapísať
423 0,12 0,04 0,04 add_circle Zapísať
1 524 0,25 0 0,29 add_circle Zapísať
529 0,3 0 0 add_circle Zapísať
976 0,15 0,03 0,18 add_circle Zapísať
1 524 0,25 0,02 0,29 0 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách