Kalorické Tabuľky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Škvarkové pagáče

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingrediencie

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Postup prípravy receptu

1
Z mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások.
2
Do veľkej misky dáme pomiešanú hladkú aj polohrubú múku s práškom do pečiva. Pridáme kvások,vajcia, olej a soľ. Soľ môžeme dať podľa chuti viac či menej. Pridáme uvarené zemiaky ktoré buď nastrúhame alebo len nejakým iným spôsobom roztlačíme. Vymiesime cesto aby sa všetky ingrediencie krásne spojili.
3
Cesto v miske zakryjeme a dáme do teplého kúpeľa vykysnúť. Cesto je vhodné pozorovať pretože kysnutie môže trvať rôzne dlho približne ale asi 40-60 minút.
4
Zatiaľ si prichystáme škvarky. Pomelieme ich v mlynčeku na pastu.
5
Keď cesto vykysne, dáme ho na lopár a rozvaľkáme. Môžeme si ho rozdeliť na 2 časti v prípade že máme malý lopár. Keď je cesto rozvaľkané rozotrieme po vrchu oškvarky. Cesto prekladáme ako lístkové cesto. Počet prekladaní prispôsobte tomu, ako sa škvarky vstrebali do cesta. Je to individuálne. Z cesta vykrajujeme pagáčiky. Na vykrajovanie používame buď formičku alebo aj otočený hrnček o priemere asi 6 cm.
6
Plech si potrieme olejom. Na plech dávame pagáčiky. Mne vychádzajú na 3 plechy. Potrieme ich žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme 25 minút pri 200°C.

Kategorie

Nutričné hodnoty

fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
217 018 kcal
Bielkoviny
4 816 g
Sacharidy
808 g
Cukry
54 g
Tuky
21 832 g
Nasýtené mastné kyseliny
8 431 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
2 413 g
Polonenasýtené
517 g
Cholesterol
4 980 mg
Vláknina
48 g
Soľ
245 g
Voda
2 082 g
Vápnik
605 mg
PHE
240 781 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bielkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Soľ
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápnik
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách