Chlieb z pekárničky (kváskový)
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Hodnotenie receptu
Recept si už ohodnotil/a
Ingrediencie
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
90 x 1 ml
50 x 1 g
400 x 1 g
380 x 1 ml
20 x 1 ml
lyžica (5 g)
20 x 1 g
porcia (3 g)
Zapíš si tieto ingrediencie do šikovného jedálnička
Budeš presne vedieť, koľko recept obsahuje kalórií a nutrientov.
Postup prípravy receptu
1
Štartér: 90 g ražnej chlebovej múky, 110 g vody, 1 PL materského kvásku Suroviny odvážime priamo do nádoby z pekárničky, kde si necháme aktivovať kvások. Ako prvú nalejeme do nádoby vodu, až následne dáme múku a kvások. Pekárničku zatvoríme a zapneme program "cesto", počas ktorého sa štartér 5 minút mieša. Po 5 minútach otvoríme pekárničku a stierkou zmes dáme dole z bokov nádoby. Ak sú ešte suché miesta s múkou, pridáme 10 g vody a znova pustíme program "cesto", ktorý zmes mieša ešte 5 min. Pri izbovej teplote necháme štartér kvasiť priamo v nádobe pekárničky 9 - 12 hodín.
2
K vykvasenému štartéru priamo do nádoby pekárničky odvážime najprv 380 g vody, až následne pridáme všetky ostatné suroviny a nakoniec soľ. Na pekárničke si zvolíme program "cesto" a teraz ho necháme pustený až do konca. Na začiatku programu stierkou pomáhame pekárničke rovnomerne premiešať cesto, aby nikde nezostala suchá múka. Cesto má byť hustejšie, no tvárne, poddajné a má sa odliepať od stien nádoby. Ak je cesto husté - prilejeme trochu vody, ak je riedke - pridáme trochu múky. Počas toho programu sa cesto len miesi, ešte sa nepečie. Po skončení pekáreň vypneme, vyberieme hnetacie háky. Tu môžeme cesto vyklopiť z pekárničky a stočiť do ošatky a pokračovať klasickým pečením v rúre. Ak ho necháme piecť v pekárničke, povrch cesta uhladíme mokrými rukami pekne do roviny. Pekáreň zatvoríme a cesto necháme kvasiť priamo v nádobe pekárne na teplom mieste 5 - 9 hodín (záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku). Dobre vykvasený chlieb narastie približne o polovicu objemu. Vďaka bublinkám pri kvasení vznikne pórovitý povrch - je to znamenie, že môžeme chlieb piecť.
3
Pekáreň zapneme na program "pečenie", ktorý už cesto nemieša ale len pečie. Nastavíme čas pečenia 60 minút a farbu kôrky si nastavíme na stredne hnedú. Ak sa nám zdá na konci, že je chlebík ešte málo upečený, predĺžime program "pečenie" o 10 minút. Po skončení programu necháme pekáreň s cestom ešte 5 - 10 minú zatvorenú. Potom vyberieme formu z pekárne a po asi 2 minútach z nej vyklopíme chlebík. Zo všetkých strán ho potrieme čistou vodou, aby bola kôrka jemnejšia. Necháme na mriežke dokonale vychladnúť aspoň 3 - hodín. Do cesta môžeme pridať aj uvarený nastrúhaný zemiak alebo rôzne semienka. Váha je cca 1270 g.
{{data.energy}}2 782 kcal
Taktiež {{data.energyAlt}}11 647 kJ ● Energetická hodnota
{{data.protein}}82,6 g
Doporučený denný príjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}536 g
Doporučený denný príjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 15,9 g
{{data.fat}}29,3 g
Doporučený denný príjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasýtené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 4,3 g
Transmastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 1,2 g
Mononenasýtené
{{data.monoSaturated}} 14,8 g
Polynenasýtené
{{data.polySaturated}} 5,3 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 0 mg
Vláknina
{{data.fiber}} 36,1 g
Doporučený denný príjem: {{calculated.fiber}} g
Soľ
{{data.salt}} 19,9 g
Vápnik
{{data.calcium}} 136 mg
Sodík
{{data.sodium}} 0 g
Voda
{{data.water}} 523 g
PHE
{{data.phe}} 3 738 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denného príjmu
Presnejší odhad denného príjmu
Uprav svoj profil nižšie a ulož
Žena
Muž
Chcem
Schudnúť
Nabrať svaly
Byť fit
Rok narodenia
Výška
Hmotnosť
Paušálny výdaj
Sedavý
Ľahko aktívny
Stredne aktívny
Veľmi aktívny
Extrémne aktívny
Bez paušálnej aktivity
Späť
Dokonči svoj profil
Cieľová hmotnosť
Cieľovú hmotnosť môžeš zadať neskôr v aplikácii.
Cieľovú hmotnosť môžeš zadať neskôr v aplikácii.
{{targetWeightMessageText}}
Vytvor si svoj účet
{{errors.message}}
Späť
Registrácia
E-mail
Heslo
Heslo musí mať aspoň 6 znakov!
{{errors.message}}
Späť
Poslali sme Ti verifikačný e-mail!
Za pár minút Ti doručíme verifikačný e-mail na {{profile.email}}. V e-maili klikni na tlačítko "Dokončiť registráciu" a potom sa prihlás.
Späť
Prihlásiť sa
E-mail
Heslo
{{errors.message}}
Zabudnuté heslo?
Späť
Zabudnuté heslo?
Zadaj e-mail uvedený pri registrácii. Následne Ti pošleme nové heslo.
E-mail
Späť
Odoslané
Nové heslo bolo zaslané na e-mail!
Zloženie nutričných hodnôt
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium užívatelia nevidia reklamy
Podkategória
Recepty a ingrediencie
môžeš uložiť do jedálnička

Jednoduchý prehľad kategórií
Získaj lepšiu kontrolu nad príjmom a výdajom kalórií.

Štatistiky na ceste k cieľovej hmotnosti
Urči svoju cieľovú hmotnosť a sleduj svoj pokrok

Inšpiruj sa receptami a jedálničkami
Odomkni obrovskú databázu potravín.
KalorickeTabulky.sk © 2025 Všetky práva vyhradené.
KalorickeTabulky.sk © 2025 Všetky práva vyhradené.