V pšenično-ražnom chlebe prevažuje vyšší podiel pšeničnej múky nad múkou ražnou. Pšenica je zdrojom vitamínov B 1, B 2, B 6 a PP a raž má významný obsah minerálnych látok. Obsahuje najmä vápnik, draslík a fosfor.
Potraviny keyboard_arrow_right
Pečivo a pomazánky keyboard_arrow_right
Pečivo slané keyboard_arrow_right
chlieb pšenično ražný
chlieb pšenično ražný
Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 964 kJ
= 230 kcal
Bielkoviny 8 g
Sacharidy 42 g
Tuky 1 g
Vláknina 5 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 964 kJ
Bielkoviny 8 g
Sacharidy 42 g
Tuky 1 g
Vláknina 5 g
Nutričné hodnoty
Bielkoviny | 8 g |
Sacharidy | 42 g |
Cukry | 3 g |
Tuky | 1 g |
Nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Transmastné kyseliny | - |
Mononenasýtené | - |
Polonenasýtené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 5 g |
Soľ | 1 g |
Voda | - |
Vápnik | 23 mg |
GI | |
PHE | 400 mg |
Stav | surové tepelne spracované |
Bielkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasýtené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Transmastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasýtené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polonenasýtené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Soľ | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápnik | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Zloženie nutričných hodnôt
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Obsahuje minerálne látky
Pozitívny vplyv na zdravie
Srdce Pôsobí pozitívne na zdravie srdca
Imunita Posilňuje imunitu
Pečeň Pôsobí kladne na stav pečene
Negatívny vplyv na zdravie
Nadváha Môže zhoršovať nadváhu / obezitu
Pri snahe o dodržiavanie zásad správnej výživy je vhodnejšia konzumácia chleba s vyšším podielom raže (ražnopšeničný chlieb / ražný chlieb) alebo celozrnného chleba, ktorý obsahuje viac vlákniny a výživných látok. Pšeničnoražný chlieb však zdravému človeku nemôže uškodiť ani pri dennej konzumácii.
Upečte si vlastný chlieb a pridajte si do neho to, čo máte radi (vlašské alebo lieskové orechy, rôzne druhy semien, byliniek alebo sušené ovocie). Zvýšite tým nielen nutričnú hodnotu, ale každý upečený chlieb bude ináč chutiť. Chlieb sa môže i zmrazovať, pričom zmrazením chlieb na chuti nič nestratí. Z chlebu si môžete pripraviť chlebovú polievku alebo placky podobné zemiakovým, v ktorých sa namiesto zemiakov použije práve chlieb.
Najhľadanejšie v kategórii Pečivo slané
Názov | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
1 474 | | |
1 083 | | |
842 | | |
942 | | |
829 | | |
1 202 | | |
815 | | |
735 | | |
1 100 | | |
1 262 | | |
1 164 | | |
911 | | |
1 010 | | |
1 074 | | |
1 173 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách