menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Prísady a ochucovadlá
keyboard_arrow_right
cukor práškový

cukor práškový

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 675 kJ
= 400 kcal
Bielkoviny 0 g
Sacharidy 97 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 675 kJ
Bielkoviny 0 g
Sacharidy 97 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
97 g
Cukry
97 g
Tuky
0 g
Nasýtené mastné kyseliny
-
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
0 g
Soľ
0 g
Voda
-
Vápnik
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
0 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Negatívny vplyv na zdravie
Nadváha Môže zhoršovať nadváhu / obezitu
Pečeň Konzumácia nadmerného množstva poškodzuje pečeň
Depresia Môže zhoršiť stavy depresie alebo úzkosti
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Zuby Môže poškodiť zubnú sklovinu
Deti Nevhodné pre deti
Obsah potraviny

Cukor múčka sa vyrába z cukrovej repy a jedná sa o cukor jednoduchý (opakom sú cukry zložené).

Vplyv na zdravie

Jednoduché cukry (sacharóza, glukóza, fruktóza, laktóza, maltóza) sú okamžitým zdrojom energie. Pre biely cukor (sacharózy) sa ale bohužiaľ jedná o energiu pochádzajúce z prázdnych kalórií (biely cukor nám nedodá žiadne kvalitné živiny). Ak energiu prijímanú v cukre nevyužijeme, ukladá sa forme tuku v našom organizme. Väčšie množstvo jednoduchých cukrov navyše rozbúri hladinu inzulínu a krvného cukru, pretože rýchlo prestúpi z čreva do krvi, čím prudko vzrastie hladina cukru (glukózy) v krvi. To má za následok preťažovaniu pankreasu a pečene. Táto forma cukru svojím rýchlym spaľovaním postupne poškodzuje tiež všetky ostatné telesné orgány, obzvlášť zuby, kosti, kĺby, centrálnu nervovú sústavu, atď. Preto by sme mali klasický cukor konzumovať čo najmenej alebo ho celkom nahradiť. Nadbytok jednoduchých cukrov v strave ďalej spôsobuje podráždenosť, duševnú a citovú nevyrovnanosť, stavy úzkosti, strachu a depresie, nesústredenosť, vzdorovitosť, kŕče, poruchy trávenia, hyperaktivitu u detí, zvýšenú potrebu vitamínov a minerálnych látok.

Praktické rady

Nezabúdajte na to, že jednoduchý cukor prijímate aj v potravinách, v ktorých by ste jeho prítomnosť nečakali alebo si ju neuvedomujete (cukor obsahujú údeniny, majonézy, kečupy, konzervy, cereálie, ochutené mliečne výrobky, a i.). Najväčším zdrojom cukrov sú však nealkoholické sýtené nápoje, ktorých spotreba je u nás značná. Cukor nahraďte nekalorickými prírodnými sladidlami (napr. Stevie). Nemáte-li problémy s hmotnosťou, môžete využiť tiež med, javorový sirup, datľový sirup a ďalšie prírodné produkty. Tie vám na rozdiel od bieleho cukru dodajú tiež minerálne látky, vitamíny a ďalšie cenné živiny. Okrem toho majú nižší glykemický index ako biely cukor.

Najhľadanejšie v kategórii Prísady a ochucovadlá

Názov Energetická hodnota (kJ) Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 394 0 0,82 0 0 add_circle Zapísať
978 0,04 0,28 0,02 0,53 add_circle Zapísať
1 680 0 1 0 0 add_circle Zapísať
460 0,02 0,25 0 0,01 add_circle Zapísať
1 676 0,01 0,08 0,41 0 add_circle Zapísať
1 682 0,99 add_circle Zapísať
448 0,01 0,24 0 add_circle Zapísať
418 0,06 0,07 0,05 0,01 add_circle Zapísať
1 374 0 0,82 0 add_circle Zapísať
406 0,04 0,08 0,05 add_circle Zapísať
25 0 0 0 0 add_circle Zapísať
1 705 0,01 0,98 0 add_circle Zapísať
3 446 0 0 0,91 0 add_circle Zapísať
1 206 0 0,72 0 add_circle Zapísať
1 064 0 0,06 0,26 add_circle Zapísať
649 0,05 0,18 0,06 add_circle Zapísať
831 0,12 0,17 add_circle Zapísať
301 0,11 0,07 0 0 add_circle Zapísať
1 622 0,06 0,75 0,07 add_circle Zapísať
3 442 0 0 0,91 0 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách