menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mäsové výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Údeniny a paštéty
keyboard_arrow_right
šunka bravčová

šunka bravčová

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
šunka bravčová
Energetická hodnota 751 kJ
= 179 kcal
Bielkoviny 16 g
Sacharidy 0,78 g
Tuky 12 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 751 kJ
Bielkoviny 16 g
Sacharidy 0,78 g
Tuky 12 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Bielkoviny
16 g
Sacharidy
0,78 g
Cukry
-
Tuky
12 g
Nasýtené mastné kyseliny
-
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Soľ
-
Voda
-
Vápnik
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
807 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-

Bravčovú šunku tvorí prevažne bravčové stehno. Pridáva sa jedlá soľ, korenia a arómy. V závislosti od spôsobu výroby (dusená šunka/sušená šunka/údená šunka), podielu mäsa a ďalších pridaných prísad sa obsah výrobku môže výrazne odlišovať. Kvalitná bravčová šunka by však mala obsahovať čo najvyšší podiel mäsa.

U údenín je táto šunka v menšom množstve doporučovaná aj pri detskej obezite. Údeniny sa vo všeobecnosti odporúča konzumovať s mierou, nemali by tvoriť súčasť každodenného jedálničku. Pravda je však taká, že šunka patrí z nutričného hľadiska k menšiemu zlu (než ako napríklad salámy, párky, paštéty a pod.). Napriek tomu však šunka obsahuje pomerne veľa soli a "éčiek", ktoré môžu mať negatívny vplyv na naše zdravie. Ak máte možnosť konzumovať šunku pripravenú podľa zásad zdravej výživy (viď praktické rady), potom ju môžete jesť aj častejšie, a zároveň sa nemusíte obávať negatívnych vplyvov kvôli zvýšenému príjmu soli a nebezpečných prídavných látok.

Kvalita šunky sa odvíja od percentuálneho zastúpenia svaloviny. Na trhu sa opäť objavil výrobok "šunkovar". Šunku si tak môžete pripraviť z mäsa, ktoré si vyberiete a pridáte iba toľko soli, obľúbeného korenia a prísad, koľko máte radi. Pri výrobe môžete použiť aj iné mäso - najlepšie kuracie, morčacie alebo králičie.

Najhľadanejšie v kategórii Údeniny a paštéty

Názov Energetická hodnota (kJ) Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
373 0,18 0 0,02 0 add_circle Zapísať
435 0,21 0 0,02 add_circle Zapísať
458 0,19 0,01 0,03 add_circle Zapísať
494 0,19 0 0,05 0 add_circle Zapísať
636 0,2 0 0,08 add_circle Zapísať
494 0,19 0 0,05 0 add_circle Zapísať
381 0,19 0 0,01 add_circle Zapísať
448 0,2 0,01 0,02 add_circle Zapísať
452 0,19 0,01 0,03 add_circle Zapísať
1 686 0,11 0 0,4 add_circle Zapísať
656 0,18 0,01 0,09 add_circle Zapísať
698 0,18 0 0,1 add_circle Zapísať
1 519 0,16 0,01 0,33 add_circle Zapísať
352 0,19 0 0,01 add_circle Zapísať
490 0,16 0,01 0,05 add_circle Zapísať
1 866 0,18 0,01 0,43 add_circle Zapísať
866 0,12 0,02 0,17 add_circle Zapísať
2 186 0,21 0,03 0,47 add_circle Zapísať
1 180 0,12 0,01 0,26 add_circle Zapísať
564 0,13 0,03 0,08 0,01 add_circle Zapísať
1 187 0,12 0,01 0,26 0,01 add_circle Zapísať
1 328 0,17 0 0,28 add_circle Zapísať
406 0,16 0,01 0,03 add_circle Zapísať
534 0,17 0,03 0,05 add_circle Zapísať
1 976 0,07 0,01 0,49 add_circle Zapísať
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách