menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mäsové výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Mäso hydinové
keyboard_arrow_right
kuracie prsia grilované

kuracie prsia grilované

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
kuracie prsia grilované
Energetická hodnota 593 kJ
= 142 kcal
Bielkoviny 27 g
Sacharidy 3 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 593 kJ
Bielkoviny 27 g
Sacharidy 3 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Nutričné hodnoty
Stav
tepelne spracované
Bielkoviny
27 g
Sacharidy
3 g
Cukry
-
Tuky
4 g
Nasýtené mastné kyseliny
2 g
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Soľ
-
Voda
-
Vápnik
24 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 335 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-

Kuracie prsia sú bohatým zdrojom živočíšnych bielkovín s nízkym obsahom tuku.

Jedná sa o pokrm vhodný pre osoby uprednostňujúcich zdravý životný štýl. Úprava grilovaním (ak je vykonávaná správne) je jedným z najšetrnejších spôsobov prípravy mäsa (stráca sa len malé množstvo žiaducich látok). Vhodne doplnená grilované kuracie prsia môžu bez obáv zaraďovať aj ľudia s redukčnou či diabetickou diétou alebo osoby, ktoré majú zvýšenú potrebu bielkovín a nechcú prijímať zbytočne veľa tuku.

Niekoľko typov pre zdravé grilovanie: Gril udržujeme v čistote a v dobrom stave a po každom použití ho umyjeme. Investujeme radšej do kvalitného dreveného uhlia, ktoré zhorí bezo zvyšku. Kupujeme kvalitné suroviny a tie uchovávame oddelene od už tepelne spracovaných pokrmov. Surové, už marinované mäso uchovávame pri odporúčaných teplotách max. Do 4o C. Aby sme predišli ochoreniam spôsobených bakteriálnymi nákazami a parazitmi, musí byť vo vnútri mäsa dosiahne teplota 72o C aspoň po dobu 10 minút. Vzniku nežiaducich kancerogénnych látok v grilovanom pokrme z veľkej časti zabránime, ak mäso nebudeme vystavovať priamemu kontaktu s ohňom a tiež budeme dávať pozor na to, aby nám nadbytočný tuk nekvapkal do plameňa (týka sa priameho grilovania). Ak sa mäso pripáli, potom tieto spálené časti nekonzumujeme, ale okrájíme. Vhodným doplnkom ku grilovanému mäsu je šalát z miešanej čerstvej zeleniny (zdroj antioxidantov).

Najhľadanejšie v kategórii Mäso hydinové

Názov Energetická hodnota (kJ) Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
461 0,23 0 0,01 add_circle Zapísať
471 0,21 0,01 0,03 0 add_circle Zapísať
631 0,29 0 0,03 add_circle Zapísať
402 0,2 0,01 0,01 add_circle Zapísať
540 0,17 0,02 0,06 0 add_circle Zapísať
460 0,2 0 0,03 add_circle Zapísať
471 0,21 0,01 0,03 0 add_circle Zapísať
1 300 0,22 0,15 0,18 0,01 add_circle Zapísať
690 0,31 0 0,04 add_circle Zapísať
561 0,3 0 0,01 0 add_circle Zapísať
616 0,13 0,01 0,1 add_circle Zapísať
599 0,2 0 0,07 add_circle Zapísať
740 0,16 0,14 0,06 add_circle Zapísať
523 0,23 0 0,04 add_circle Zapísať
687 0,12 0,01 0,12 add_circle Zapísať
1 118 0,16 0,02 0,22 add_circle Zapísať
712 0,27 0 0,07 add_circle Zapísať
549 0,12 0 0,09 add_circle Zapísať
440 0,19 0,01 0,03 0 add_circle Zapísať
601 0,14 0,03 0,08 0 add_circle Zapísať
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách