menu
menu
search close
account

Smotanové kocky s jahodami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingrediencie

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup prípravy receptu

1
Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do hustej peny. Z bielkov a trstinového cukru pripravíme pevný sneh.obe hmoty zľahka spojíme a pridáme múku a citrónovú kôru a vmiešame to varechou.cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 8 minút. Korpus papierom zložíme z plechu a necháme vychladnúť.
2
Zatiaľ keď nám cesto chladne si zmiešame mascarpone s cukrom a vyšľahanou smotanou.Želatínu nasypeme do 80 ML studenej vody a za stáleho miešania privedieme takmer k bodu varu.horúcu do pripravenej plnky a zamiešame. Plnku necháme tuhnúť asi 15 minút pri izbovej teplote. Jahody očistíme a nakrájame na plátky.
3
Cesto rozkrojíme na dve polovice. Prvú polovicu natrieme džemom ale aj tak aby nám ostal na druhú polovicu. Po natretí na to poukladáme asi tak polovicu jahôd. Na jahody natrieme asi trištvrte alebo polovicu plnky. (Podľa toho koľko chcete nechať na vrch koláča). Na druhý korpus si natrieme zvyšok džemu. Tento korpus preklopíme na prvý korpus natretý plnkou. Na vrch tohto koláča si poukladáme zvyšné jahody a zatrieme ich plnkou.

Nutričné hodnoty

fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
16 566 kJ
Bielkoviny
88 g
Sacharidy
454 g
Cukry
349 g
Tuky
200 g
Nasýtené mastné kyseliny
115 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
0,09 g
Polonenasýtené
0,37 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
37 g
Soľ
3 g
Voda
135 g
Vápnik
43 mg
PHE
4 363 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bielkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Soľ
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápnik
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách