Kalorické Tabuľky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Francúzske zemiaky ala Mogyi

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingrediencie

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Postup prípravy receptu

1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenké plátky (ja som použil mandolínu, aby boli plátky rovnako hrubé), a necháme ich 30 minút namočené v studenej vode na vyplavenie škrobu.
2
Kým sú zemiaky namočené, dáme variť 8-10 vajíčok (podľa veľkosti) natvrdo. Kým sa vajíčka varia, nakrájame 200 g ščipáku humenského na krúžky o hrúbke približne 3-5 mm, ktoré ešte ďalej rozštvrtíme.
3
Z uvarených vajíčok zlejeme horúcu vodu, pustíme do hrnca studenú vodu, a necháme v nej vajíčka vychladnúť. Zatiaľ v 400 ml smotany na varenie rozmiešame 200 g kyslej smotany. Taktiež si môžeme zapnúť rúru na dolný + horný ohrev na 200 °C, aby sa predhriala.
4
Plech o veľkosti 38 x 26 cm vytrieme maslom, zo zemiakov zlejeme vodu, a polovicu naukladáme na spodok plechu. Vrstvu jemne osolíme a zalejeme polovicou pripravenej zmiešanej smotany.
5
Ošúpeme vajíčka, a krájačom nakrájame na kolieska, ktoré naukladáme na zemiaky. Na vajíčka rozložíme nakrájaný ščipák, a na vrch môže ísť zvyšok zemiakov, ktoré znovu jemne osolíme, a zalejeme zvyškom zmiešanej smotany.
6
Plech zakryjeme alobalom, a v predhriatej rúre pečieme hodinu. Po hodine plech vyberieme z rúry, dáme dole alobal, nasypeme na vrch strúhanú mozzarellu, a na pár minút vrátime plech do rúry, aby sa syr dobre roztopil.

Nutričné hodnoty

fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
4 583 kcal
Bielkoviny
195 g
Sacharidy
263 g
Cukry
25 g
Tuky
304 g
Nasýtené mastné kyseliny
145 g
Transmastné kyseliny
0 g
Mononenasýtené
21 g
Polonenasýtené
7 g
Cholesterol
2 263 mg
Vláknina
18 g
Soľ
11 g
Voda
378 g
Vápnik
577 mg
PHE
9 504 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bielkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Soľ
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápnik
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách