Kalorické Tabuľky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, strukoviny a huby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
zelenina čerstvá rajčiny, uhorky, ľadový šalát

zelenina čerstvá rajčiny, uhorky, ľadový šalát

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - zelenina čerstvá rajčiny, uhorky, ľadový šalát
Energetická hodnota 21 kcal
= 88 kJ
Bielkoviny 0,8 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 21 kcal
Bielkoviny 0,8 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
0,8 g
Sacharidy
3 g
Cukry
0,2 g
Tuky
0 g
Nasýtené mastné kyseliny
-
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Soľ
-
Voda
-
Vápnik
22 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
40 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Pozitívny vplyv na zdravie
Imunita Posilňuje imunitu
Trávenie Podporuje trávenie

V čerstvej zelenine nájdeme mnoho cenných vitamínov a minerálov. Významný je aj obsah vlákniny a vody.

Vláknina v zelenine podporuje pohyblivosť čriev a zároveň pôsobí ako prevencia rakoviny hrubého čreva alebo konečníku. Vitamíny a minerálne látky majú priaznivý vplyv na ľudské zdravie - posilňujú imunitu, zlepšujú stav kože, vlasov a nechtov, podporujú zrakovú ostrosť, odolnosť voči stresu a i.

Ak je to možné, zeleninu pred konzumáciou nešúpte. V šupke i tesne pod šupkou sa nachádza najviac prospešných látok. Pre lepší úžitok z konzumácie čerstvej zeleniny pridajte pár kvapiek kvalitného oleja (olivový, repkový...) alebo ju doplňte inou potravinou, ktorá obsahuje väčšie množstvo tuku (syr, vajíčka, orechy, semienka a pod.). Tak dokáže telo využiť i obsah vitamínov rozpustných v tukoch (A, D, E a K).

Najhľadanejšie v kategórii Zelenina čerstvá

Názov Energetická hodnota (kcal)
21 add_circle Zapísať
14 add_circle Zapísať
28 add_circle Zapísať
22 add_circle Zapísať
24 add_circle Zapísať
91 add_circle Zapísať
29 add_circle Zapísať
19 add_circle Zapísať
16 add_circle Zapísať
22 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách