Kalorické Tabuľky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovocie
keyboard_arrow_right
Ovocie čerstvé
keyboard_arrow_right
jahody balené

jahody balené

Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - jahody balené
Energetická hodnota 35 kcal
= 147 kJ
Bielkoviny 0,79 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,37 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 35 kcal
Bielkoviny 0,79 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,37 g
Vláknina 2 g
Nutričné hodnoty
Stav
surové
Bielkoviny
0,79 g
Sacharidy
6 g
Cukry
4 g
Tuky
0,37 g
Nasýtené mastné kyseliny
0,02 g
Transmastné kyseliny
-
Mononenasýtené
-
Polonenasýtené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Soľ
0 g
Voda
-
Vápnik
-
GI Glykemický indexhelp
25
PHE
40 mg
Stav
surové tepelne spracované
Bielkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasýtené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Transmastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polonenasýtené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Soľ
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápnik
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Zloženie nutričných hodnôt
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bielkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasýtené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Cholín Cholín
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacín, niacínamid, nikotínamid, kyselina nikotínová)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (tiamín)
Obsahuje minerálne látky
Kobalt Kobalt
Vápnik Vápnik
Horčík Horčík
Zinok Zinok
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Fluór Fluór
Meď Meď
Selén Selén
Sodík Sodík
Železo Železo
Mangán Mangán

Jahody sú bohatým zdrojom vitamínov C, B, E, železa a organických kyselín. Obsahujú ľahko stráviteľnú rastlinnú vlákninu, z minerálnych látok je zastúpený prevažne draslík, zinok, horčík, síra, vápnik a niektoré netypické prvky ako je bór, fluór, kobalt či molybdén. Keďže plody sú tvorené z 87% z vody, sú významným zdrojom tekutín.

Konzumácia jahôd má pozitívny účinok na tvorbu testosterónu, ktorý aktivuje spermie. Podporujú metabolizmus, vylučovanie, pôsobí proti vzniku močových a žlčových kameňov, znižujú prechladnutia, pomáhajú pri liečbe chorôb srdca. Pomáha predchádzať arterioskleróze a brzdiť jej ďalší postup. Konzumácia jahôd pomáha aj chudokrvným pre veľký obsah železa a ďalších minerálov. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov slúži aj ako prevencia proti nádorovým ochoreniam.

Zrelé jahody nedá dlho skladovať, pred použitím je dobre umyjeme, odstránime zelené stopky. Spracovávame čerstvé, alebo z nich vyrábame džemy, marmelády, kompóty, želé, mušty, víno. U jahôd je časté napadnutie plesňou, preto je treba každý plod rozrezať a skontrolovať pohľadom aj vnútri. Potom je potrebné ešte k plodu privoňať, pretože sa často stáva, že napadnutie nie je okom viditeľné.

Najhľadanejšie v kategórii Ovocie čerstvé

Názov Energetická hodnota (kcal)
94 add_circle Zapísať
57 add_circle Zapísať
44 add_circle Zapísať
50 add_circle Zapísať
73 add_circle Zapísať
76 add_circle Zapísať
58 add_circle Zapísať
61 add_circle Zapísať
36 add_circle Zapísať
43 add_circle Zapísať
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabuľkách