Konzumný chlieb si každá pekáreň pečie podľa vlastnej receptúry. Z tohto dôvodu sa nedá presne určiť zloženie. Vyrába sa prevažne zo žitnej a pšeničnej múky. Pridáva sa voda, jedlá soľ a kvások. Menej často sa pridávajú i semienka - napríklad sezamové.
REKLAMA | Pre vypnutie reklám si aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Pečivo a pomazánky keyboard_arrow_right
Pečivo slané keyboard_arrow_right
chlieb konzumný rascový krájaný
chlieb konzumný rascový krájaný
Množstvo x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 244 kcal
= 1 020 kJ
Bielkoviny 8 g
Sacharidy 45 g
Tuky 1,1 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bielkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 244 kcal
Bielkoviny 8 g
Sacharidy 45 g
Tuky 1,1 g
Vláknina 4 g
Nutričné hodnoty
Bielkoviny | 8 g |
Sacharidy | 45 g |
Cukry | - |
Tuky | 1,1 g |
Nasýtené mastné kyseliny | - |
Transmastné kyseliny | - |
Mononenasýtené | - |
Polonenasýtené | - |
Cholesterol | 60 mg |
Vláknina | 4 g |
Soľ | - |
Voda | - |
Vápnik | - |
GI | 65 |
PHE | 400 mg |
Stav | surové tepelne spracované |
Bielkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasýtené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Transmastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasýtené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polonenasýtené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Soľ | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápnik | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Zloženie nutričných hodnôt
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Konzumácia chleba pozitívne ovplyvňuje funkcie tráviaceho systému. Pri kúpe konzumného chleba dbajme na to, aby sme vybrali ten, ktorý má vyšší podiel žitnej múky. Táto múka sa považuje za zdravšiu. Vo všeobecnosti sa odporúča striedať jednotlivé druhy chlebov, aby sme telu zabezpečili pestrosť. Okrem chleba zaraďujeme do jedálnička aj iné druhy pečiva.
Chlieb si môžeme pripraviť z predpripravených zmesí, alebo podľa vlastnej fantázie. Počas pečenia je vhodné chlieb priebežne potierať vodou. Ak ho potrieme vodou ešte počas kysnutia, alebo tesne po dopečení, zabránime tým popraskaniu kôrky.
Najhľadanejšie v kategórii Pečivo slané
Názov | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
262 | | |
214 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravín v našej databáze
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplnených jedálničkov
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných užívateľov